Endelig cupglede!

Endelig ble det klarsignal for å fylle håndballhallene med glade håndballbarn. 263 håndballag og 640 kamper i elleve idrettshaller i Bærum preget årets Haslum Cup denne helgen.

Haslum Cup ble i helgen det første virkelig store idrettsarrangementet i Bærum etter gjenåpningen.

Sportslig ansvarlig, Tom Erik Skarpsno, kan fortelle at det har vært en veldig lang prosess for å få lov til å arrangere håndballturneringen. Styret i Haslum vedtok at de skulle gjøre alt de kunne for at barn og unge skulle få spille håndballturneringen.

Nøye smittevern

– Vi har fått godkjent arrangementet. Kommunen vurderte det med sine jurister om retningslinjene for hvordan det skal arrangeres. Norges Håndballforbund har også vært involvert, forteller Skarpsno.

Fra fredag til søndag spilte 263 lag i 25 klasser. For å ivareta smittevern ble det en type kohort-spill med maksimalt 200 personer i hver arena. Lagene fikk ikke reise mellom idrettshaller. Alle lag måtte spille alle kampene sine i samme hall. I tillegg var det kun lov til å ha 7 tilskuere per lag i hallene under hver kamp. Øvrige måtte følge med via live stream på Håndballtv.com.

Andelen av de yngste lagene i turneringen ble noe større enn tidligere år, mens andelen i de eldste klassene ble redusert. Det ble ingen innkvartering på skoler for tilreisende lag heller. De få tilreisende lagene som deltok måtte ordne hotellovernatting selv.

– Det ble mindre av alt, vi har strukket oss veldig langt for å få til dette og sikre en trygg turnering for alle involverte. Vi har gledet oss veldig til å arrangere håndballkamper, sier Skarpsno som ikke legger skjul på at det imidlertid har krevd mye av dugnadsjobbingen. Blant annet ble det en stor ekstrajobb med renhold, så stor takk til alle foreldre og frivillige som har stått på gjennom hele helgen og i forkant.

Viktig for motivasjonen

I normale tider har Haslum Cup vært en god inntektskilde for klubben. I år blir det mer et nullspill. Det viktigste har vært å få lov til å arrangere turnering igjen.

– Det handler om motivasjon og lyst til å spille kamper. For vår del har frafallet vært lite, men vi merker at det begynner å tære på. Det blir viktig å få barna i hallene og at de kjenner at det blir en relativt normal sesong.

Stemningen og smilene i hallene levner liten tvil om at spillerne gledet seg over endelig å få kunne spille mot andre lag igjen. Tiril Elisabeth Ødemark fra Øhil er enig med Skarpsno om at kamper er viktig for videre motivasjon:

– Jeg synes det er gøy og spennende å være tilbake på cup! Da har man noe å jobbe mot og ser at all treningen gir resultater. Jeg har savnet det, og den gode stemningen, forteller Tiril (13 år) som sammen med alle lagene på Jenter 08 spilte i Hundsundhallen gjennom hele helgen.

For resultater i alle klasser kan du gå inn på Profixio her: https://www.profixio.com/app/matches/haslumcup-2021/categories

Tiril Elisabeth Ødemark (13 år) fra Øhil jenter 08 fikk endelig mulighet til å skåre mot andre lag denne helgen.