(Foto: Bradley).

Sølv i Norden

Haslum G09 vant sølv under romjulens tradisjonsrike Norden Cup, og G2010 kom på en respektabel 14. plass i 12 års klassen. En perfekt avslutning på 2023 for våre håndballgutter.

Gutter 2009 gikk helt til finalen

Etter å ha vunnet gruppen sin etter seier mot blant annet fjorårsmestre Hammarby, kvartfinale mot Kjøkkelvik og semifinale mot IK Lågan, møtte 09-guttene et sterkt Hjortshøj i finalen. Danskene vant en triller av en finale, men guttene lærte at toppen av Norden ikke er langt unna. I et fullsatt Lillekärrhallen kunne de løfte en skinnende sølvpokal til stormende jubel.

Super erfaring for gutter 2010

Haslum stilte med to lag i Norden Cup denne romjulen. G2010 fikk invitasjon som vinner av temaserien sist sesong. Det er den eneste konkurransearenaen i Norge for 12 års klassen.

G2010 dro til Gøteborg med godt mot, men også veldig klar over at nivået er høyt og motstanden ville bli tøff.  

– 2010-kullet har hverken spilt 7’er håndball eller konkurrert med sluttspill og tabell før denne sesongen. I tillegg spiller man i Norden med 2’er ball og klister, så det har vært veldig mange nye ting å beherske på kort tid, skriver trener Per Mylius.

Selv om målprotokollen ikke gikk rett vei i alle kampene, så spilte gutta seg til en respektabel 14. plass. Spillerne har gjennom romjulen både sett og opplevd  mye nytt – og ikke minst – kjent på nivået i toppen og erfart hvor langt noen lag og enkelt spillere har kommer i sin utvikling. 

– Dette er supre og verdifulle erfaringer som vi tar med oss videre i treningsarbeidet fremover, avslutter Mylius. 

Norden Cup

Norden Cup i Gøteborg er en invitasjonsturnering der mange av de beste nordiske lagene deltar. I år er det 20. gangen turneringen gjennomføres, og årlig deltar ca 2000 spillere for å gjøre opp om den nordiske mesterskapstittelen. Lagene som inviteres har på ulikt vis kvalifisert seg via fremstående resultater i nasjonale mesterskap, cupspill, seriespill eller via anbefalinger fra nasjonale forbund.

Haslum-familien gratulerer begge våre guttelag for fremragende innsats!