G15 kom på en strålende 3.plass under årets PW Cup. Bildet er fra PW Cup 2023 grunnet fotoforbud i år. Foto: Hege Bjanes

Seks Haslum lag deltok under årets PW Cup

Hele seks lag fra Haslum deltok under den prestisjetunge håndballcupen i Larvik og Sandfjord denne helgen. Lagene som fikk bryne seg mot flere av de beste lagene i sin årsklasse var G13, G14, G15, J13, J14 og J15. I tillegg ble dommerparet Henrik Glomsaker og Oliver Alexander Oppegaard Rose invitert med som dommere. Gratulerer så mye til G15 for en strålende tredjeplass!

G13 gikk ubeseiret ut av innledende runder, mot Bryne, Kråkerøy og Herkules. I 1/8 finalen slo de Gjøvik HK 19-15, men tapte 14-17 mot Viking i kvartfinalen.

G14 tok seg greit videre til 1-8 finalen. Der tok de en knepen seier mot Kragerø, 15 -14. I kvartfinalen gikk Haslum på et tap mot Kolbotn som vant 11-18.

G15 reiste tilbake til PW Cup for å forsvare tittelen fra i fjor. De gikk ubeseiret ut av innledende runder, og kom seg helt til semifinalen. Der møtte de et sterkt Elverums lag som slo Haslum-guttene 23-14, og ender dermed på en flott tredjeplass.

J13 møtte sterk motstand på sin første tur til PW Cup. Jentene tapte alle sine kamper, men fikk med seg mye og god erfaring i møte med både et svensk lag og motstandere fra andre deler av landet.

J14 vant en av sine tre kamper i innledende runde mot Byåsen, men røk ut av cupen etter et 16-10 tap mot Bækkelaget. På sin instagramkonto skriver jentene at de har lært masse og skapt nye minner sammen.

J15 hadde en tøff start på turneringen, men spilte seg stadig bedre kamp for kamp. PW Cup endte med et 9-5- tap mot erkerivalen Kolbotn i 1/16 finalen.

Fakta

PW Cup tiltrekker seg hvert år de beste lagene i aldersgruppen 13 til 16 år, fra hele Norge. Turneringen foregår palmehelgen og da konkurreres det om gjeve pokaler og titler i et arrangement som har fått en betydelig posisjon i norsk håndball-verden. Yngre dommere i ulike utviklingsgrupper er kampledere i de respektive klassene. Disse nomineres av de respektive regionene.