Haslum G16 stiller med to lag i årets beachserie. Foto: Monica Yvonne Heier Einerkjær.

Sommer + sol = beachhåndball

Haslum G16 (f.2007) stiller med to lag i beachhåndball denne forsommeren. 14. mai badet Kjelsås beachanlegg i sol, så det ble perfekte forhold for beachgutta.

Haslum 1 spilte mot Kjelsås, Kjelsås G2008 og Fet IL, hvor de vant 2-0 mot både Kjelsås og Kjelsås G2008, men hadde en jevn kamp mot Fet IL med 1-1. Etter ordinær shoot-out var det fortsatt uavgjort (6-6), men Haslum-gutta tapte dessverre etter ekstra shoot-out. 

Haslum 2 spilte to kamper, mot hhv Fet IL 2 og Kjelsås 3, og vant begge sine kamper 2-0. 

Veldig gøy at Haslums to lag består av spillere fra totalt 4 klubber! Lagene er satt sammen av spillere fra Haslum, Njård (som har spilt med Haslum de siste to årene), ØHIL (som blir Haslumspillere nå som de går opp til junior) og én spiller fra Elverum (som frem til forrige sesong var Haslumspiller). 

Neste serierunde er på Kjelsås tirsdag 28.mai.

Fakta

Strandhåndball eller sandhåndball, også kalt beachhåndball, er en sport der man spiller håndball i sand.

En kamp har to omganger à ti minutter. Mellom omgangene skal det være en pause på tre-fem minutter. For å vinne en kamp må et lag vinne to omgangspoeng. Hver omgang starter med 0-0, og det laget som har mest målpoeng etter endt omgang, vinner omgangspoenget (i likhet med set i volleyball og tennis). Ender en omgang likt, spilles det «golden goal» for å avgjøre omgangen. Det lages som først tar ledelsen, vinner omgangen.

Dersom lagene vinner en omgang hver, skal kampen avgjøres på såkalt «solo mot målvakt» eller «shoot-out». Hvert lag får fem kast hver, hvor det fortsatt telles ett- eller topoengere med samme regler som i ordinær spilletid. Står det fortsatt likt etter fem skudd hver, skal fem nye spillere skyte. Her blir kampen avgjort så fort et av lagene tar ledelsen, til tross for at ikke alle fem har skutt.

Et mål teller ett poeng, men det skal utdeles to poeng for ekstra flotte scoringer, dersom målvakten scorer eller dersom det scores på straffekast. Også spesielle spillere kan få to poeng. Dommeren avgjør når det skal idømmes to poeng for mål.

Kilde: Wikipedia.

Foto: Monica Yvonne Heier Einerkjær.