Haslum J16 kom til kvartfinale i B-sluttspill under årets Partille Cup. Foto: Gøril Charlotte Neergaard.

Tre Haslum-lag deltok under årets Partille Cup

Partille Cup er verdens største og mest internasjonale håndballcup for ungdom i Gøteborg. I år stilte Haslum med lag i J15, J16 og G18.

A-sluttspill for J16

J16 gledet seg til en sosial cup i Partille, og stilte med ett lag og 14 spillere. Totalt 96 lag stilte i J16-klassen. Haslum-jentene spilte mye bra og tøff håndball til tross for litt store regnbyger mot slutten av uken og glatte baller. Jentene vant alle sine kamper i gruppespillet og gikk direkte til 16. dels finale i A-sluttspill. De tok seg til slutt til 8-dels finalen og tapte dessverre på golden goal mot Skånela IF, et veldig godt svensk lag.

Alt i alt er jentene godt fornøyde med egen innsats. De ender som tredje beste norske lag, kun slått av Gneist og Flint, og vinner mot lag fra både Brasil, Danmark og Sverige. Fritiden ble brukt på Liseberg, restaurantbesøk og farting på egenhånd mellom de ulike arenaene for å se på andre lag.

J16 kom seg ubeseiret videre til A-sluttspill og taper på golden goal i 8. dels finalen. Foto: Tone Steen Sandberg.

Kvartfinale i B-sluttspill for J15

J15 deltok i Partille Cup for første gang i år. De hadde med 16 spillere og stilte med ett lag. Det var 110 lag med i jentenes årsklasse, og Haslum kom helt til kvartfinale i B-sluttspill, så jentene fikk spilt mange kamper i løpet av uken.

Det morsomme med cup’en er at den er så internasjonal. Det betyr at man får muligheten til å bryne seg mot en helt annen motstand enn man er vant med fra egen serie og andre nasjonale cup’er. J15 møtte lag fra Island, Finland, Sverige, Tyskland og Norge. I tillegg til å spille håndballkamper ble det tid til en tur i Liseberg, shopping og restaurantbesøk med hele laget.

– Planen var at dette skulle være en sosial og morsom cup – og det ble det!, skriver trener Gøril Charlotte Neergaard.

J15 fikk en morsom og sosial uke under årets Partille Cup. Foto: Gøril Charlotte Neergaard.

Fantastisk avslutningscup for G18

Fra 07 årgangen reiste 13 spillere til Partille som en avslutning før overgangen til junior gutter. Flere av spillerne vil nå gi seg, så fokuset i turneringen var det sosiale, jevn fordeling av spilletid, men topp innsats på banen. Guttene havnet i en tøff gruppe, men det opplevdes som veldig inspirerende å møte gode lag med spillere som også var eldre.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til gutta, spesielt forsvarsarbeidet. I angrep slet vi mer med fysikken. Vi reiste til Partille uten keeper, men det viste seg at Jonathan var et keeperemne vi bare kunne drømme om og stikker av med bestemannspremien i laget. Alt i alt en fantastisk flott tur med denne flotte gjengen, skriver trener Kristian Stenbakk.

På nederste bilde ser vi Haslum sammen med CF Sassoeiros fra Portugal som de møtte i siste gruppekamp. Haslum vant kampen 14-6, men det var en flott kamp med herlige dueller og mye bra spill. Foto: Tone Steen Sandberg og Kristian Stenbakk.